Harmonybrother

Pöytälaatikkoyhtye - solistina Heikki Raine

HBLST004 Harmonybrother 2015

 

Pöytälaatikkoyhtye - solistina Heikki Raine Pöytälaatikkoyhtye - solistina Heikki Raine

 

01.Suutarin lapset
02.Pullopostia
03.Väärä mies
04.Runotyttö ja poika
05.Viimeinen kabaree
06.Väärää rahaa
07.Baarikaappikäkikello
08.Naapurin Jore
09.Ex-pessimisti
10.Piin desimaalit
11.Dali
12.Pöytälaatikkoyhtye

 

Pöytälaatikkoyhtyeen edeltäjälle The Ladolle muinoin asetettiin tehtäväksi yhdistää musiikissaan Steely Dan ja Leevi and the Leavings. Pöytälaatikkoyhtye on perinyt tämän tehtävän ja pyrkii kohti sitä päämäärää tälläkin levyllä.
Levyn filosofia on kappalelähtöinen, jokainen kappale on toteutettu kullekin kappaleelle sopivimmalla tyylilajilla ja siihen on haettu sopivimmat vierailevat soittajat ja laulajat. Tästä johtuen tätä levyä ei parhaalla tahdollakaan voi kutsua tyylillisesti yhtenäiseksi. Kaikkia kappaleita kuitenkin yhdistää Vainikaisen Pekan tunnistettava tyyli tehdä sanoituksia ja sävellyksiä, afroamerikkalainen rytmiikka ja soittajiston ydin, joka on kaikissa kappaleissa sama.
Levyn filosofiaan kuuluu myös pyrkimys luonnolliseen sointiin. Tästä syystä levyllä ei ole käytetty virtuaalisoittimia eikä vireenkorjausohjelmia. Levyn kokonaisuus on kompressoitu hyvin kevyellä kädellä musiikin luonnollisen dynamiikan säilyttämiseksi.
Levyllä soittavista ja laulavista ihmisistä voidaan sanoa sen verran että joukko on hyvin sekalainen - nuoria ja vanhoja, miehiä ja naisia, ammattilaisia ja harrastajia, tunnettuja ja tuntemattomia. Ei ole tarkoituksenmukaista lähteä tässä luetteloimaan missä kaikissa yhteyksissä kukin on soittanut, mutta sen voi sanoa että yhteenlaskettu kokemus ja tyylilajien kirjo on aika laaja. Erikseen täytyy kuitenkin mainita laulusolisti Heikki Raine, jolla on pitkä historia jazzin parissa trumpetistina ja joka on myös omalla nimellään tunnettu bluesartisti.

Levyllä soittavat:

 

Heikki Raine: trumpetti ja laulu
Pekka Vainikainen: kitarat
Teemu Leppänen: rummut
Esa Tarkiainen: basso, kitarat, banjo, koskettimet
Petri Herranen: saksofoni
Heli Rättyä: laulu

 

Lisäksi levyllä vierailevat:

Johannes Tarkiainen: laulu (1, 8 ja 12), Jonatan Kurkela: laulu (6), Tuulikki Tarkiainen: viulu (9), Julius Tarkiainen: basso (5 ), Juhani Grönroos: kitara (9, 10) ja Ville Kosonen: koskettimet (4)

Levyn hinta 10 €

 

Harmonybrother 2008
myynti@harmonybrother.fi